Wie is Cakebeest?
Als geboren en getogen Zeeuws Meisje bakte ik mijn eerst taartjes natuurlijk op het strand. Later werd dat zandgebak uit de oven. Ik bakte regelmatig met mijn moeder en later met mijn zus koekjes, appeltaart en boterkoek. Toen ik op kamers ging wonen had ik dan ook al snel een oventje. Ik ben altijd blijven bakken voor mezelf, verjaardagen, collega’s en visite. Toen mijn dochter wat groter werd hebben we ook veel koekjes en cakes gebakken en vooral versierd. Ik experimenteerde met voedingskleurstof en kocht wat bijzondere spuitmondjes.
In 2011 volgde ik de mijn eerst cursus taart versieren van Wilton en daarna is mijn hobby wel wat uit de hand gelopen. Want wat zijn er veel leuke dingen om te maken en wat een leuke spullen kan je daar voor kopen. Na de Wilton cursus 1 volgde al snel 2 t/m 4 en volgde ik ook verschillende losse workshops. Ik leerde steeds beter taarten te bekleden en verschillende technieken voor de versiering. Maar ook het mooie gebak van de bakker wilde ik zelf kunnen maken. Ik heb mij ingeschreven voor de cursus Patisserie 1 bij Robèrt van Beckhoven (ja, dat jurylid van Heel Holland Bakt) en volgde daar ook bijna alle andere cursussen die hij had. Bij hem leerde ik verschillende mooie taarten maken, maar ook het werken met verschillende degen en het werken met chocolade. Nooit geweten dat je met alleen bloem, boter, suiker en eieren zoveel lekkere dingen kan maken en door suiker te koken op verschillende temperaturen er hele lekkere snoepjes ontstaan.
Zoveel lekkere en mooie dingen maken is natuurlijk wel heel erg leuk. Maar alles zelf opeten wordt toch wel een beetje te gek. Gelukkig kan ik heel veel mensen blij maken met mijn producten. Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk om de gezichten te zien van de mensen wanneer ik op een markt sta en ze iets laat proeven en ze zeggen…ooh, maar dat is lekker! En wanneer ik een fondant taart maak voor een jarig kind en dan de blije gezichtjes zie wanneer ze de taart komen ophalen… Dan smelt ik!
Ik maak alle producten thuis in een volwaardig atelier. Hier heb ik alle ruimte om mij helemaal uit te leven en de leukste en lekkerste creaties te maken. Ik werk zoveel mogelijk met verse en natuurlijke producten. Ik heb een aparte printer met cartridges met eetbare inkt en sinds kort zelfs ook een chocolade 3D printer.
Ik mag dan wel een Cakebeest zijn, maar ik ben in het echt niet zo bloeddorstig hoor. De foto hiernaast is gemaakt tijdens een bonbon workshop bij Huize van Wely. We hadden hier net truffels door de frambozenchocolade gerold.
Zoveel lekkere en mooie dingen maken is natuurlijk wel heel erg leuk. Maar alles zelf opeten wordt toch wel een beetje te gek. Gelukkig kan ik heel veel mensen blij maken met mijn producten. Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk om de gezichten te zien van de mensen wanneer ik op een markt sta en ze iets laat proeven en ze zeggen…ooh, maar dat is lekker! En wanneer ik een fondant taart maak voor een jarig kind en dan de blije gezichtjes zie wanneer ze de taart komen ophalen… Dan smelt ik!
Ik maak alle producten thuis in een volwaardig atelier. Hier heb ik alle ruimte om mij helemaal uit te leven en de leukste en lekkerste creaties te maken. Ik werk zoveel mogelijk met verse en natuurlijke producten. Ik heb een aparte printer met cartridges met eetbare inkt en sinds kort zelfs ook een chocolade 3D printer.
Ik mag dan wel een Cakebeest zijn, maar ik ben in het echt niet zo bloeddorstig hoor. De foto hiernaast is gemaakt tijdens een bonbon workshop bij Huize van Wely. We hadden hier net truffels door de frambozenchocolade gerold.