EETBARE PRINTS

Cakebeest heeft een printer met speciale eetbare inkt. Met deze printer kan ik afbeeldingen en foto’s afdrukken en verwerken op een taart. Maak je zelf ook taarten, dan kan je bij Cakebeest je prints bestellen. Deze kan je dan zelf verder verwerken. Je kunt ze bij mij thuis afhalen, maar ik kan ze ook opsturen.

Wat is belangrijk bij het bestellen?
Alle bestanden graag print klaar aanleveren op mariette@cakebeest.nl, bij voorkeur in een Word document of pdf. Hou rekening met smalle printmarges aan alle zijdes (aan de zijkanten 0,5 cm, en boven en onderaan de pagina 1 cm). Je bestelt altijd één A4tje, groter dan 19 x24 cm kan ik niet printen. Heb je een klein plaatje, dan komt het wel op een A4. Je kunt dan zelf nog  meer plaatjes toevoegen. Op 1 A4tje kunnen zo veel plaatjes staan als je maar wilt. Foto’s van de jarige, logo’s, afbeeldingen van Google van de favoriete film, tekst, alles is mogelijk. Het is handig om de print eerst zelf even op gewoon papier te printen zodat je kan zien of de afbeelding scherp is en of deze goed is. De afbeelding kan je vervolgens zelf eenvoudig op maat knippen of snijden en presenteren op bijvoorbeeld een verjaardagstaart, petit four of cupcake.

Verschillende soorten eetbaar print papier
Het papier dat wordt gebruikt is eetbaar. Er zijn verschillende soorten eetbaar papier verkrijgbaar. Ik bied de volgende soorten aan: icing sheets (oftewel: fondantpapier of suikerpapier), frosty sheets (frosting papier), magic meringue sheets en chocoprint vellen (chocoprints .

Icing print € 7,00
Frosty print € 6,00
Meringue sheet € 6,00
Chocolade print € 6,00

 

De icing sheet is een dun laagje fondant. Je kunt het laten drogen en wordt dan ook vaak gebruikt om schildjes van te maken. Vers is het flexibel en heel makkelijk op een taart te verwerken. Het heeft dezelfde verwerking als frosty. Voor schildjes enkele dagen in een donkere droge ruimte laten drogen (regelmatig omdraaien). Voor hele donkere kleuren adviseren we een frosty te bestellen.

De Frosty sheet is een dun laagje op zetmeelbasis en suiker met vanille smaak op een plastic vel. Frosty is heel geschikt om rechtstreeks op stevige slagroom, botercrème, bavarois of kwark te plaatsen. Bepoeder het oppervlak dan eerst licht met poedersuiker voor je het plaatje erop legt.
Op fondant en marsepein kan het geplakt worden met eetbare lijm. Belangrijk hierbij is de gehele achterkant in te smeren met een dun laagje. Als delen niet gelijmd zitten, kan de print gaan bobbelen. Gebak met frosty kun je het beste in een kartonnen taartdoos in de koeling bewaren.

Magic Meringue Sheets zijn unieke, multi-functionele sheets. De sheet is een plastic vel waarop een dun eetbaar laagje is aangebracht. Op dit laagje spuit je toefjes meringue zodat de afbeelding op de onderkant van de meringues komt Deze sheets kunnen ook gebruikt worden voor witte chocolade en bijvoorbeeld lollies. Let wel op dat de afbeelding in spiegelbeeld op je meringue komt. (vooral belangrijk bij teksten)

De Chocoprint is ontwikkeld voor het overbrengen van kleurenprints op witte chocolade of –coating en wordt ook wel chocotransfer, chocolade transfer vellen, chocosheets, chocoprints of choco sheets genoemd. De kleuren zijn vaak te zwak om zichtbaar te zijn op melk- of pure chocolade. Je kan eventueel eerst een witte laag cacaoboterspray aanbrengen op de print en dan verder verwerken met melk- of pure chocolade. Let wel op dat de afbeelding in spiegelbeeld op de chocolade komt. (vooral belangrijk bij teksten)