SNOEP

De basis van de snoepjes is altijd suiker en water. Met een paar extra ingrediënten maakt Cakebeest daar hele lekkere dingen van. Bijvoorbeeld: met eiwit en noten wordt het nougat, met fruitpuree worden het fruitblokjes, met room maak ik borstplaat, caramel of fudge. Ik gebruik zoveel mogelijk pure producten zoals suiker, roomboter, eieren en fruit. Door de grote hoeveelheid suiker zijn de snoepjes vaak lang houdbaar, dus er hoeft ook niets bij om ze te conserveren.

De eerste snoepjes maakte ik toen ik ongeveer 7 jaar was. Het waren de pindakaastoffees uit het kinderkookboek ‘Alles kan in de Lepelstraat’. Deze pindakaastoffees zijn nog steeds zeer gewild in onze familie en geef ik vaak cadeau bij verjaardagen, maar ze gaan ook bijna altijd mee op vakantie.

De snoepjes zijn heerlijk voor jezelf bij een kopje koffie of thee, maar ook ideaal om cadeau te geven! Ik kan de snoepjes opsturen als je wilt. De meeste zakjes kan ik zo inpakken dat ze door de brievenbus passen, maar uiteraard zijn grotere doosjes ook mogelijk. Ik heb zelfs al snoepjes naar Australië mogen versturen!

Hieronder staan een aantal van de meest bestelde snoepjes, maar ook hier geldt….wil je iets anders…neem gerust contact op.

De wereldberoemde pindakaastoffees. Als je het hoort denken veel mensen ‘getsie met pindakaas’, maar bedenk dan dat pindarotsjes ook niets anders zijn dan pinda’s en chocolade! Wanneer je daar dan ook nog caramel en krokante stukjes cornflakes aan toevoegt krijg je iets heel erg lekkers.

 

100 gram  € 4,50

Half harde nougat. Royaal gevuld met amandelen en pistache noten. Naast naturel met alleen amandelen en pistache maak ik ook nougat in de smaken tiramisu, chocolade en rood fruit. Andere smaken zijn uiteraard ook mogelijk. Bijvoorbeeld lentenougat, kerstnougat of verzin zelf je eigen smaakcombinatie.

100 gram  € 4,50

Fruitblokjes, of zoals de fransen zeggen pâte de fruit. Lekkere zachte snoepjes van fruitpuree, ingekookt met suiker en pectine tot een puree. Daarna in stukjes gesneden en door de fijne suiker gewenteld. De blokjes kunnen in vrijwel iedere fruitsmaak gemaakt worden. Framboos, cassis en sinaasappel zijn de favorieten.

100 gram  € 4,50

Krak-O-Lade heerlijke stukjes krokante caramelkoek met een laag chocolade en bestrooid met sprinkels. In Amerika wordt dit veel gegeten met Kerstmis. De Krak-O-Lade kan per gelegenheid aangepast worden met bijpassende sprinkels. Zoals rood/groen/sneeuwsterren met Kerstmis en hartjes met Valentijn.

100 gram  € 4,50

Met mijn Zeeuwse roots kunnen hier uiteraard de echte Zeeuwse Boterbabbelaars niet ontbreken. Als kind stond ik al vol bewondering te kijken naar de boerinnen in klederdracht die de babbelaars op de markt maakten. De techniek voor het maken van de babbelaars is nog steeds dezelfde. De kleding is inmiddels wat moderner. Een zelfgemaakte Zeeuwse Babbelaar is niet te vergelijken met de voorverpakte uit de snoepwinkel.

100 gram  € 3,50

Kleine meringues of schuimkussentjes. In verschillende kleuren en/of bedrukt met leuke plaatjes of teksten. Deze print ik zelf, dus je kan je eigen teksten, plaatjes of logo’s kiezen.

18 stuks  € 4,00