Taarten

De taart wordt gemaakt van luchtige naturel biscuit of chocolade biscuit en wordt in drie lagen gesneden en gevuld. Standaard bestaat de vulling uit een laag botercrème of banketbakkersroom en een laag jam naar keuze. Daarna wordt de taart bekleed en gedecoreerd met fondant, maar ik kan in overleg ook marsepein gebruiken.

Tegenwoordig zijn taarten niet meer alleen rond. Ook vierkant, rechthoekig, hartvorm, een opengeslagen boek, bolvormig, vrijwel alles is mogelijk. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende taarten. Staat er niet bij wat je zoekt? Neem dan vrijblijvend contact met mij op en dan bespreken wij wat er mogelijk is.

Mijn taarten zijn handwerk en daardoor is iedere taart anders. Ik kan nooit twee maal precies dezelfde taart maken. Ook maak ik geen taarten van iemand anders na. Een foto kan uiteraard wel als richtlijn dienen, maar ik zal er altijd mijn eigen draai aangeven.

Basis decoratietaart
Taart bekleed en versierd met fondant en/of botercrème icing of royal icing. Dit kan een versiering zijn van bloemetjes, maar ook een hobby, sport, tv-figuur, een logo, enz.

Kindertaart
Taart versierd met een plaatje van bijvoorbeeld Nijntje, Bumba, Hello Kitty, Disney figuren, Dora, enz.

Prinsessentaart
Bolvormige taart met het bovenlijfje van een Barbie. Aangekleed als een echte prinses.

Boltaart
Taart in de vorm van een halve bal. Bekleed en versierd met fondant en/of botercrème.

Stapeltaart
Meerdere taarten op elkaar gestapeld. Ideaal voor grotere gezelschappen. Per laag kan eventueel een ander soort taart en/of vulling gekozen worden. Zoals een ronde en een vierkante taart, een naturel taart en een chocoladetaart, etc.

Meptaartje
Wanneer uw baby of peuter jarig is, is het ook mogelijk om naast de taart een meptaartje te bestellen. Dit is een klein boltaartje dat speciaal bedoeld is om de jarige lekker mee te laten kliederen. Een meptaartje wordt hetzelfde gevuld en versierd als de grote taart.

3D-taart
Een 3D-taart wordt meestal gemaakt van cake. Sommige vormen kunnen wel van biscuit gemaakt worden, dit hangt van de vorm en grootte af. Wanneer een 3D-taart van cake wordt gemaakt, kan deze niet gevuld worden. In sommige cakes kan wel een laagje jam, dit hangt af van de vorm. Standaard wordt een 3D-cake gemaakt van roombotercake, maar tegen een meerprijs zijn andere smaken cake mogelijk. Zoals stroopwafel, kokos, bitterkoekjes en framboos.

Gender Reveal Cake
Wanneer je zwanger bent wil iedereen graag weten of het een jongetje of een meisje wordt. Wat is nu leuker dat dit nieuws bekend te maken door middel van een taart. De taart is aan de buitenkant neutraal, want het moet natuurlijk wel tot de onthulling een verrassing blijven. De binnenkant van de taart krijgt dan de kleur van het geslacht (roze/blauw). Wanneer de taart door de aanstaande ouders wordt aangesneden, wordt het geslacht van het kindje zichtbaar. Er zijn 2 mogelijkheden: Jullie weten wat het geslacht is en willen dit bekendmaken aan familie en vrienden. Of voor jullie is het geslacht ook nog een geheim tot aan de onthulling. Dan geef je bij de echo door dat je het geslacht van je baby geheim wilt houden en vraagt of men de uitslag in een gesloten envelop wilt doen. De envelop geef je vervolgens aan mij en ik maak dan een taart met een roze of blauwe biscuit/vulling.

Vormtaarten
Dit zijn basistaarten in verschillende vormen, zoals de zwangere buik taart, borstentaart, maar ook een taart in de vorm van een gitaar o.i.d.

Patisserie
Heb je geen zin in een taart met fondant, of wil je gewoon eens iets anders. Ik maak ook kleinere luxe taartjes zoals een bombe met vruchtenmousse.

cakebeest

Voor ieder feest, iets lekkers van Cakebeest!KvK nummer 63342774

BTW nummer NL001754948B51

Volg ons via:

© Cakebeest