FONDANT TAARTEN

Luchtige lagen vanille- of chocoladebiscuit worden afgewisseld met een lekker laag botercrème of banketbakkersroom en een laag jam. De taart wordt bekleed en gedecoreerd met fondant. Bekijk de foto’s voor voorbeelden. Iedere decoratie is mogelijk maar ook iedere vorm. De taart wordt gevuld met de smaken en vulling die jij lekker vindt.

Mijn taarten zijn handwerk en dus iedere taart is uniek. De fondant kleur ik zelf dus speciale kleuren zijn mogelijk. Natuurlijk maak ik geen taarten van iemand anders na maar een foto kan uiteraard als richtlijn dienen. Ik geef er dan altijd mijn eigen draai aan.

Voor de inspiratie vind je hieronder de meest voorkomende taarten. Neem contact met mij op om je wensen te bespreken.

Basis decoratietaart:  Ronde of vierkante taart bekleed en versierd met fondant. Dit kan een versiering zijn van bloemetjes, maar ook een hobby, een sport, een cartoonfiguur, een logo enz.

Prinsessentaart: Bolvormige taart met een echte Barbie aangekleed als een mooie prinses. Uiteraard wordt de Barbie voedselveilig verwerkt. 

Stapeltaart: Meerdere taarten op elkaar gestapeld. Ideaal voor grotere gezelschappen. Per taart kan eventueel voor een andere vorm en/of smaak gekozen worden. Zoals een ronde taart met frambozen op een vierkante taart met witte chocolade afgewerkt met merengue, frambozen en zilveren decoratie

Meptaartje: Bestel een klein bol taartje waarmee uw jarige baby of peuter lekker mag kliederen. Een meptaartje wordt hetzelfde gevuld en versierd als de grote taart.

Gender Reveal Cake: Maak aan jezelf en/of de familie het geslacht van je kindje bekend met een taart. Aan de buitenkant een neutrale kleur, want pas bij het aansnijden laat de kleur van de binnenkant van de taart zien of er een jongetje of een meisje komt. 

3D taart: Voor een 3D-taart snij ik lekkere roombotercake in een bepaalde vorm zoals een auto of gitaar.  Afhankelijk van de vorm kan ik de taart vullen met een laagje jam of van biscuit maken als je dat lekkerder vindt. Liever een andere smaak cake? Stroopwafel, kokos, bitterkoekjes en framboos zijn ook mogelijk.

VULLINGEN

Ik maak de taarten (behalve de 3D-taarten) met een laag botercrème (vanille of chocolade) of banketbakkersroom en een laag jam naar keuze. Lemoncurd is ook heel erg lekker en favoriet van veel van mijn klanten.

In plaats van deze standaardvulling kun je nog heel veel andere en luxere vullingen kiezen. Dat maakt de taart natuurlijk wel duurder.

 Voorbeelden van luxere vullingen:

  • botercrème met diverse fruitsmaken of smaken als Oreokoekjes, bokkenpootjes, Bastogne, karamel, prosecco, Baileys, Amaretto.
  • bavarois of mousse in diverse fruitsmaken als aardbei, framboos, mango, bosvruchten etc.
  • slagroom met vruchten. Let wel op dat slagroom zeer goed gekoeld moet worden: het bederft snel.
  • chocolade mousse melk, puur of wit

Heb je een andere smaak in gedachten, laat het dan even weten. Er is heel erg veel mogelijk zoals meerdere smaken samen in één taart.

PRIJZEN

De prijs van de taart is afhankelijk van jouw wensen voor vulling en decoratie en natuurlijk van de grootte. Een aantal versieringen kost mij meer tijd, dan is de taart uiteraard duurder. Hieronder staan de vanaf prijzen, voor een taart voor X personen met een standaard vulling en -versiering.

Rond
maat aantal personen prijs
Ø 10 cm* 2 tot 3 € 23,00
Ø 15 cm* 6 tot 8 € 28,00
Ø 20 cm 10 tot 15 € 46,00
Ø 25 cm 16 tot 20 € 58,50
Ø 30 cm 20 tot 25 € 72,00

* Alleen in combinatie met een grotere taart

Vierkant
maat aantal personen prijs
10 x 10 cm* 4 tot 6 € 25,00
15 x 15 cm* 8 tot 10 € 29,50
20 x 20 cm 12  tot 16 € 47,50
25 x 25 cm 20 tot 25 € 73,00
30 x 30 cm 26 tot 32 € 93,00

* Alleen in combinatie met een grotere taart

Een stapeltaart is de prijs per taart plus € 2,50 extra per laag

aantal personen prijs
meptaartje* 1 € 9,75
boltaartje Ø 12 cm*  2 tot 4 € 25,50
boltaart Ø 20 cm 10 tot 12 € 48,50
zwangerschapstaart 16 tot 18 € 84,50
borstentaart 2 x Ø 16 cm 8 tot 10 € 58,50
Barbie/prinsessentaart (borg Barbie € 5,00) 16 tot 20 € 58,50
3D-cakes vanaf 8 personen vanaf € 64,50
cupcakes (min. 12 stuks) € 2,75 per stuk

* Alleen in combinatie met een grotere taart

Dit is een voorbeeld van een taart met een  standaard versiering.

BESTELLEN

Bel of mail mij zodra je weet dat je een taart nodig hebt. Ook al weet je nog niet exact wat je wilt, neem wel alvast contact op, zodat ik de tijd kan reserveren in mijn (volle) agenda. Samen bespreken we dan de gelegenheid, hoe de taart eruit moet komen te zien en de smaken. Ook wil ik graag weten of ik rekening moet houden met een allergie. Op basis van dit ontwerp stuur ik een offerte. Ga jij akkoord, dan ontvang je van mij een factuur en betaal je de helft van het bedrag vooruit. Daarmee is de bestelling definitief. Het resterende bedrag wordt bij aflevering afgerekend (contant of pinnen).

VERVOER

Je kan de taart bij mij thuis in Leiderdorp ophalen. Cakebeest is niet verantwoordelijk voor eventuele beschadigingen tijdens het transport en het niet op de juiste manier bewaren van de taart bij jou thuis. Uiteraard krijg je de taart goed verpakt mee. De taart kan het beste plat op de bodem van de auto vervoerd worden. Bij voorkeur op de bodem voor de voorstoel. Op schoot houden in de auto is heel onstabiel! En los op de voorstoel of achterbank is ook geen goed idee als je plotseling moet remmen.

BEWAREN

Een taart is in de koelkast nog minimaal 3 dagen houdbaar. Dat is natuurlijk zelden nodig. Een taart met slagroom of mascarpone in de vulling (bijvoorbeeld bavarois) mag maximaal 3 uur buiten de koelkast. Wanneer je de taart op een buffet wilt zetten, kan je beter een vulling kiezen die ook buiten de koelkast houdbaar is. Let er wel op dat de taart nooit in de zon staat. Je kan de taart ook invriezen, vraag in dat geval even om de tips voor het invriezen en ontdooien.